Numar vizitatori

Web Site Hit Counter

marți, 9 martie 2010

Perceptia mea asupra presei

Daca tot mi-a cerut seful sa scriu un mail in care sa-mi exprim perceptia asupra presei in maximum 800 de caractere, m-am gandit sa-i dau drumul si aici. Iat-o:

Din pacate, modul in care percep jurnalismul ar putea parea o utopie in prezent, in conditiile in care nu vreau sa accept ca intreaga presa din Romania a devenit una de scandal. Consider ca aplecarea excesiva asupra conflictelor intre persoane de joasa speta sau spre fabricarea de „vedete”
peste noapte nu reprezinta altceva decat o jignire adusa oamenilor inteligenti. Publicul nu poate fi educat prin astfel de subiecte, iar scuza generala este aceea ca ele aduc audienta, lucru fals atat timp cat consumatorilor de media nu li se ofera si o alternativa. Nu este normal ca oamenii care au, intr-adevar, ceva de spus sa fie marginalizati, pentru a aduce in prim-plan persoane lipsite de o minima probitate morala sau intelectuala.


Asadar, asistam nepasatori la aceasta tabloidizare a presei din simplul motiv ca ne aflam intr-un cerc vicios: banii vin din publicitate – publicitatea cere audienta, iar cel mai facil mod de a obtine acest lucru este printr-o presa „de scandal”, o conditie suficienta (dar nu si necesara publicului) atat timp cat nimeni nu isi asuma riscul de a incerca si altceva.

Consider ca in aceste momente presa din Romania este sabotata din interior, iar eu nu vreau sa fiu unul dintre cei care contribuie la acest lucru.


- Cea mai buna imagine pe care am gasit-o pe net referitoare la presa de scandal din Romania (vidu.ro)

2 comentarii:

 1. Bună Ziua!
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul ascultawhisper sau un email ascultawhisper@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
  Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

  RăspundețiȘtergere
 2. Stiti vorba aia cum ca oamenii de la tara ar folosi ziare in loc de hartie igienica cand se duc la toaleta?
  Sa fie vorba oare de mai multe motive? (in afara de starea financiara)

  RăspundețiȘtergere