Numar vizitatori

Web Site Hit Counter

sâmbătă, 18 iulie 2009

USH...Universitatea Second HandOxford, Cambridge, Princeton si Yale păleau in fata Universitatii Spiru Haret pana acum cateva zile. Niciuna dintre ele nu avea un numar de 311.928 de studenti in curs de absolvire, iar acest lucru le situa in urma USH in clasamentul celor mai mari universitati din Lume. Bineinteles, ca in toate domeniile, romanii sunt pe primul loc.

N-ar fi trebuit sa mai treaca mult timp ca sa ii depasim definitiv pe englezi, germani, francezi in clasamentul tarilor cu cel mai mare procentaj al populatiei cu studii superioare, dar uite cum Ministerul Educatiei spulbera aceast vis, declarand ca neacreditata Universitatea Spiru Haret.

In prezent, aceasta universitate plateste tribut nesimtirii. In momentul in care ai profit de peste 30 de milioane de euro anual, acordand diplome oricarei persoane inscrise, pentru ca nu cred ca a fost cineva care sa nu obtina actul doveditor al trecerii prin facultate la finele celor 3-4 ani, inseamna ca ai depasit o limita a bunului-simt.

Situatia nu e foarte diferita nici in restul universitatilor particulare sau de stat, singura exceptie fiind aceea ca nu dispun de atatea mii de locuri alocate invatamatului la distanta. In rest, aceeasi trecere prin facultate fara sa ramai cu mare lucru in momentul in care iesi cu diploma in mana.

In orice caz, la cum arata lucrurile, nu se va intampla nimic in ceea ce priveste Universitatea Spiru Haret, intrucat, ca in orice domenii, oamenii implicati au multi bani, in Romania asta echivaland cu functii si putere. Mai mult, cum ar putea politicienii sa excluda Spirtu Haret din lupta pentru suprematie in ceea ce priveste cele mai mari universitati din lume ?

Pacat, ar fi fost unul dintre putinele lucruri bune gandite de Ministerul Educatiei in ultimii 20 de ani.

Un comentariu: