Numar vizitatori

Web Site Hit Counter

marți, 4 august 2009

Razboi in presa: Jurnalul National vs. AdevarulMotivul? De aceasta data nu a mai fost vorba de un nou diferend in ceea ce priveste cartile supliment oferite de cele doua cotidiene, asa cum a fost in cazul Enigmei Otiliei. De aceasta data este vorba de faptul ca directorul Jurnalului, Marius Tuca, prezent in Vama Veche cu ocazia festivalului Folk you!, n-a gasit un loc mai bun de parcare decat pe plaja, asemenea posesorilor de limuzine cu multe zero-uri in pretul de catalog, in Mamaia sau alte statiuni de pe litoralul romanesc. Iar acest lucru a fost imediat semnalat de cei de la Adevarul.

Se dovedeste inca o data cat de buni moralisti suntem, insa cand vine vorba de respectarea regulilor de bun simt sustinute, suntem primii care le incalcam.

Mai amuzant insa este raspunsul directorului, la intamplarea semnalata de Adevarul: "Nu am parcat maşina pe plajă, nu am trecut şi nu am forţat nicio barieră. Mii de maşini erau parcate aşa cum era parcată şi maşina mea, fără să încalce vreo lege sau vreo normă rutieră. Toată Vama a parcat aşa cum am parcat eu. Şi, masina mea făcea parte din staff-ul organizatorilor, noi eram organizatorul acestui spectacol. Şi, nu în ultimul rând, maşina mea, acolo unde era, nu fusese parcată de mine, ci de unul din şoferii de la Jurnalul Naţional, pentru că acolo unde o pusesem eu oamenii stăteau pe ea".

Ia sa vedem cum se traduc spusele lui Marius Tuca: "N-am parcat masina pe plaja, si daca am parcat-o, nu eram singurul nesimtit. Nu am incalcat nicio norma rutiera, ci doar norme ale bunului simt. Daca am parcat pe plaja am facut-o pentru ca eram organizator al festivalului Folk you!, deci eram indreptatit. Si oricum m-am scuzat degeaba pana acum pentru ca nici macar n-am parcat eu, ci un sofer al Jurnalului National, deci sunt nevinovat din orice punct de vedere."Prima din stanga.

Dupa declaratia de mai sus, edificatoare de altfel, Marius Tuca adauga faptul ca i s-ar parea normal (la fel de normal cum este sa-ti parchezi masina pe plaja daca esti organizator al unui festival) ca patronul ziarului sa ii dea afara pe cei care au scris materialele respective, dar si pe cei care au aprobat publicarea lor. Aici ce poti sa mai spui ?

Nu erau binevenite niste biete scuze ?


- Urmeaza episodul 2 Cotidianul vs. Cotidianul-


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu